lördag 18 juli 2009

Back in buisness


Igår kväll återvände jag äntligen till Storån på jakt efter storöring, efter cirka en veckans frånvaro. Solen värmde åter våra trakter så hopp om en riktig nattsländekläckning fanns. I flugasken låg ett par nybundna nattsländeimitationer i större storlek. Började fisket i de nedersta strömmarna innan Håckrenmagasinet. De enda som visade intresse för mina flugor där var några mindre öringar. Efter ett tag flyttade jag mig längre uppströms där större fisk brukar visa sig. Trots det fina vädret var det ingen kläckning att tala om, bara småfisken tyckte att det var värt att visa sig i ytan. Den nattsländekläckning jag hoppades på uteblev helt. Jag fann det lika gott att packa ihop och åka hem för mer fiske stod på agendan kl 8 nästa morgon.





Imorse var det båtfiske i Järpströmmen som gällde. Jag, Lillgrabben och Grannen och hans Grabb var gänget som skulle försöka lura nån firre att hugga. Egentligen var det bara smågrabbarna som skulle fiska. Papporna skulle sköta servicen runt omkring. Två barnspön försågs med varsin Rapala och så bar det iväg upp efter Järpströmmen. Vyn från båten in mot industriområdet är inte vidare vacker, man får lätt lite Murmanskvibbar. Fast vad gör det när det ligger nära och det finns fisk. Det tog inte lång stund innan Lillgrabbens spö stod i en härlig båge och kort därefter kunde en öring håvas. Vikt, ett par hekto under kilot. Längst upp i strömmen vakade det för fullt. jag gissar att det var småharr eller sik som kalasade. På tillbakavägen högg det igen på Lillgrabbens spö. Denna gång en mindre öring.





Siken på bilden är en bonusfisk vi fick av en annan fiskare som vi räddade ett flöte åt. Nöjda med förmiddagens bravader begav vi oss hemåt för att steka nyfångad öring till lunch.



Team Gastkullen summerar dagens fiske.

2 kommentarer:

Patrik sa...

Helt underbara bilder!!!
Minns själv när mina var i den åldern.

Ja, nu gör jag mina sista dagar semester, på måndag startar arbetet upp igen. Och tyvärr också med jour direkt. Tuff start helt enkelt.
Så nu höjer jag blicken mot vecka 34 och kör bara.
Ha det gott Stig - Patrik

Lunkan sa...

Ser ut som återväxten nu är räddad :-)