söndag 23 maj 2010

Sista pimpelfisket

Idag åkte jag mot Södra Årefjällen. De för drygt en vecka sen så vita fjällen påminner nu mer om de 101 dalmatinerna. Snöfläckarna blir mindre och mindre och vattennivåerna i vattendragen har ökat därefter. Min plan idag var att fiska i en tjärn i Vålådalen med mitt UL-spö eller 4:an. Av det blev det intet. Varför ? Jo, isen låg ännu kvar. Den 24:e maj ! På väg hem signalerade mobilen att ett MMS inkommit. Med rubriken sista pimpelfisket dök denna bild upp på skärmen.


Det var återigen Kollegan från Duved som varit ute på Ottsjön. Största öringen väger ca 2,5 kg. De övriga kan ni själva uppskatta vikterna på. Bara att gratulera. Nu funderar man ju om det är någon mening att överhuvudtaget fiska vid utloppet ur sjön i sommar, så som hon och hennes man gått loss på öringbeståndet ? Nä, skoja bara. Ottsjön producerar mycket och fin öring. Återigen, tänk att få på en sån på flugspöet, då blir det åka av. Denna tid på året kan det vara riktigt bra öringfiske. Jag pratade med en "gammgubbe" för några år sen och han kallade öringarna han fångade så här års för "lövöring", dvs när björkens löv ser ut som musöron.

1 kommentar:

Unknown sa...

Om alla fiskade så som du tycker är ok så skulle snart det goda beståndet vara ett minne blott. Fattar inte varför folk ska vara så giriga. Det är en viss grupp som fortfarande fiskar sådär. Hoppas den försvinner.

Tomas