måndag 11 september 2017

Augustifisket är över

Årets augustifiske bjöd på flera fina öringar mellan 50-55 cm. Jag fiskade nästan uteslutande på kvällen från solnedgången och framåt natten. Så gott som alla öringar fångade på min ST-Sunset Terminator.
Nu över till utrusningen. För att fiska dessa flugor använde jag ett klass 7 spö. Lina är kanske ett udda val. Jag använde en Guideline Swtichlina med utbytbara spetsar. De finns i allt från allt från flytande till sjunk 5. Anledningen till linvalet är att där jag fiskade finns stora stenar och grundpartier som fisken söker sig in mot i mörkret. En sjunklina hade orsakat en massa bottennapp och förlorade flugor. Dessutom håller öringen uppsikt över vad som händer vid ytan vid denna årstid och därför tycker jag att det inte är så nödvändigt att fiska så djupt. Intermediatespetsen var den jag använde mest.

En annan fördel är att den är otroligt lättkastad vilket är en fördel i mörkret.
Nu får vadarna och kängorna äntligen chansen att torka ordentligt innan oktoberfisket drar igång. Lite som tredje perioden inom hockeyn.

1 kommentar:

Anders Bergman sa...

Hej Stig!
Vilken trevlig blogg du har! Jag har hunnit läsa några av dina inlägg och det är lätt att se hur roligt du tycker det är att skriva om dina äventyr. Mitt namn är Anders Bergman. Jag driver Fiskbasen.se. Under åren har sidan vuxit och nu innehåller den knappt 300 fiskar, hundratals fiskrecept och allt mellan himmel och jord om fisk. Under hösten planerar jag att bjuda in bloggare fiskbasen.se. Det jag framförallt tror du skulle vara intresserad av att fler kan läsa din blogg. Fiskbasen.se har omkring 500 besökare per dag. Om du skulle flytta din blogg till dit så skulle fler få möjlighet att läsa om dina fiskebravader. Målet är att skapa Sveriges största fiskportal - att samla bloggare, sportfiske föreningar och fiskeställen på en sida.

Tycker du det låter spännande får du gärna höra av dig till mig. Anders@fiskbasen.se

Ha en trevlig kväll!
Anders