fredag 7 juli 2017

#mybackyard

Med utgångpunkt från Vålådalen blev det en dagstur i fjällnära terräng. En hel del insekter fanns längs ån, men öringen visade inget intresse. Istället blev det mycket svett och myggbett för min del.


 


När jag kom fram till Vålådalen var parkeringen knökfull trots att Länstyrelsen har gjort den minst dubbelt så stor. Det är Vålådalens E14 som lockar, Blanktjärnsrundan. Där kan man numera möta allt från folk i jeans och sneaker, cyklister, trailrunners (som det heter nuförtiden) till traditionella fjällvandrare med fullpackade ryggsäckar. Alla ska de till den populära Blanktjärn för att ta en selfie för att lägga ut med tillhörande adjektiv. Bra eller dåligt? Bra är ju att fjällvandringen är lättillgänglig och koncentrerad. Dåligt är att naturen tar stryk. Stigen har breddats flera gånger om det senaste året.
 

Trots det stora trycket längs leden så ser man nästan aldrig någon i vadarbyxor vilket passar mig bra. Jag gillar ju att fiska där det inte är så många andra.

1 kommentar:

Robert Järvi sa...

Hej, testa Henåns utlopp nu. Jag hade fint fiske där i förrgår. Vakar rejält på nattsländor. En E12 gick väldigt bra. Jag släppte tillbaka allt. Även flera runt 5 hekto.

/Robert