torsdag 23 juni 2016

200k

En milstolpen har passerats. 200 000 enskilda besök sen starten. Kul, även om inläggen kommer lite mer sällan nu än för några år sen.

Som ni ser så är det inte bara svenskar som läser om vad som händer i Årefjällen.

Över till fisket. Många trodde att rockenkläckningen skulle komma igång förra veckan när vi hade en värmeperiod. Några enstaka kläckningar rapporterades, men sen avtog det när det blev värmeomslag. Nu går många i väntans tider....
Fast fiska kan man ju göra ändå. Knyt på en ST-streamer på tafsen så hugger öringen. Det var vad Bössmakarn´ gjorde igår och kunde bärga fina öringar med 1,75 kg som topp. Även Fd Radioprofilen åkte västerut förra helgen och hade bra fiske med mina flugor.
Öringkungen Lunkan visade hur man hanterar en ST-streamer när han lurade denna vackra fisk:

Naturligtvis har jag också jagat storöring utan att riktigt få till det. Igår kväll fick jag på en fisk som lurade mig. Den högg mitt ute i strömmen och drog iväg med hela fluglinan. Nu jäklar, tänkte jag. När jag fått in den visade det sig att den "bara" var på ca 40 cm, men urstark.
Senare hade jag på en betydligt större öring som högg bara ett par meter ut när jag inte var beredd, men pga dåligt mothugg så lossnade den.
Bägge dessa på en svart artikulerad streamer.

Vill ni se mer om detta fiske så kolla på detta ikväll på Tuben. Det är inte ZZ Top som håller i spöna utan Oskar och Daniel. Två gubbar som kan detta.


Inga kommentarer: