torsdag 31 oktober 2013

Articulated Fish-Spine Streamers

Visst ser det läckert ut.


En nyhet från Flymen Fishing Company som jag föll för, mest för att kunna placera kroken långt bak på streamers, när öringen tar försiktigt. Snart låg en förpackning i min postlåda, men tyvärr tycker jag att de alldeles för grova i godset. Jag kan t.ex inte få på mina Fish-Skulls på dem. Då måste jag gå upp en storlek på skallarna. Jag testade att gör en streamer av STF-dubbing som blev så här:

Nåväl, dessa fish-spine borde man kunna göra själv i tunnare material tänkte jag. I närmaste hobbyaffär hittade jag lämpligt material på smyckestillverkningshyllan.
Med lämpliga tänger hade jag snart tillverkat några lämpliga delar som jag sammanfogade till en streamer av softhackel fjädrar:

Nu återstår att se hur den rör sig i vattnet.....

2 kommentarer:

Aktieanalyser sa...

Är alla vanliga vatten runt åre öppet för fiske i november eller några som håller stängt? Haar nämligen en vecka ledigt och funderar på smita upp en sväng.

H/Andreas

Stig Torniainen sa...

Beror på vad du menar med vanliga vatten, men älven är öppen fr o m 1/11 på de flesta områden, dock inte Gevsjöströmmen. Det är lite av en djungel med en massa fvo längs älven med olika regler.