tisdag 26 februari 2013

ST-Firefly

Mickey Finn är ett beprövat mönster. Min variant, som jag fått en del fisk på, har jag döpt till ST-Firefly. Ni som kan er rockhistoria vet också att Uriah Heep har en skiva som heter, just det, Firefly. Nu har jag bundit den med den modifierade bindtekniken jag beskrivit förut.

En ny fluga måste ju testas i skarpt läge, så jag skickar den till "en känd adress söderöver". Då kommer den nog snart att jaga silver.

fredag 22 februari 2013

Superpuppor

These are what we in Sweden calls "Superpuppor". Here we have some flytier uncut custom made versions.
 
Eller helt enkelt ST super superpuppa. Ingredienserna håller jag för mig själv.

söndag 17 februari 2013

måndag 11 februari 2013

Json krokar

Som jag nämt tidigare så har Json Sweden en del nyheter i sitt sortiment. En produkt jag fastnade för var deras nymfkrokar. Skillnaden mellan en curved nymph hook och denna är det större krokgapet, som kommer att medföra säkrare krokning.
Här ser vi tydligt skillnaden. Jsons krok överst.
Måste nämna en annan sak i samband med beställningen. När jag fick krokarna så innehöll försändelsen fel krokar, torrflugekrokar. Ett mail senare så var rätt krokar på väg, och torrflugekrokarna fick jag behålla. Rena "Lunkanklassen" på servicen.
Dessa torrflugekrokar i strl 6 och 8 kommer att passa perfekt för epoxystreamers.....

Här två exempel hur nymfer kan se ut på Jsons krokar.

torsdag 7 februari 2013

Nagellim

Här är anledningen till att jag köpte nagellim.



Bindtekniskt var det inga problem. Problemen uppstod när jag använde limmet. Det "smälte" helt enkelt av vingmaterialet. De var inte kompatibla. Nagellimmet innehåller alpha cyanoakrylat, medan tex snabblim innehåller etyl cyanoakrylat. Nåt att forska vidare om....

Med denna bindteknik och epoxylim, så fick jag till detta resultat. Helt ok.

tisdag 5 februari 2013

Fetischer

Alla tänder vi väl på olika saker. Mina fetischer just nu är silicon och nagellim. Siliconet känner ni ju igen. Nagellimmet då? Det berättar jag nästa gång.


Oj nu ringer det på dörren. Kanske är från Kanal 5´s "Outsiders" eller "Fråga Olle dokumentären".
Vi hörs....

lördag 2 februari 2013

Nytt från Json Sweden

Json Sweden, ni vet sidan med "Hobbexflugor", har uppdaterat sin sida med mer material. Bl a finns där nu intressanta krokar och nymfskin. Har lagt en order på dessa krokar och mer siliconben. Får nog omvärdera min åsikt om detta flugbindningsmaterial och mitt uttryck ovan.
 
invaders ?
 
 
Fortsättning följer....


fredag 1 februari 2013

Hot legs


Har provat att binda in goose biots som ben, Just det är inga problem. Trixet är att böja dem och det gör man med en varm dubbingnål. Det går väl si så där. Måste träna lite mer. Imorgon kväll ska det nog hinnas med för då sätter Mellohysterin igång igen, och då sitter inte jag franför TV´n.