fredag 29 juni 2012

Harrmorgon

Solsken och vakande fisk i morse. På plats två pappor med varsitt barn. Korvgrillning, kaffekok, hembakta bullar och glatt humör, härliga attribut.
torrflugeharr


eldstadsbygge


torsdag 28 juni 2012

Järpen-Tranemo 0-2

Ny tur med JP ikväll, och han håller stilen. När jag kommer fram möts jag, som vanligt av nykokt kaffe, och ett stort leende.

Han kan visa upp två granna öringar som fångats strax innan jag anlände.

En helt okey kväll i Västjämtland bland vakande öring.

tisdag 26 juni 2012

Kärt återseende

Det är inte varje gång man välkomnas till en fiskeplats med nykokt kaffe. Det hände igår när jag, efter nästan ett år, träffade min vän JP igen vid ett fiskevatten. Mellan allt snack så hann vi med att dra en och annan öring och harr också.

söndag 24 juni 2012

Fina fisken

Tranemos största Jämtlandswannabe, JP, har landat i trakten och genast levererar han. En harr på 54cm och 1,1 kg.

Även Ricky Röding kan visa upp resultat, en grann öring i 2 kg´s klassen på fluga.

lördag 23 juni 2012

Midsommarfiske och snösmältning

Den redan höga vattennivån fick tillökning när värmeböljan slog till på midsommarafton. Till kvällen hade den stigit minst 1 dm. Och imorse var den ännu lite högre. Detta medförde att jag sent igår kväll omgrupperade mitt tält till ett fiskevatten som, trots vattennivån, var fiskbart. Både igår och idag träffade jag likasinnade vänner, två bröder från väster och Lunkan. Vi kunde utbyta lite fiskesnack och dela en panna kaffe.
Här är några avtryck från helgen:

mr Trout





vältuggad



playa del Fjälltjärn


koncentrerad


måndag 18 juni 2012

Dressed for success

Iförd nya vadarbyxor, Orvis Sonic Seam, och vadarkängor, Patagonia Riverwalker, gick jag ner mot Lilla Ån. Inte nog med det, i handen höll jag annan utrustning jag köpt under vinterhalvåret, ett Guideline ACT 4 klass 3 med en Guideline Reelmaster i rullfästet. På den en nyinköpt Vision Vibe65. Inte konstigt att man kände sig som en "nykittad" turistfiskare som nyss lämnat en välsorterad fiskeaffär.

Spöet är "dry fly only", och till slut kunde jag drilla premiärfisken, en harr på ca 45 cm. En bra start.


fredag 15 juni 2012

Gå och fiska

Att jobba i skolvärlden, kanske speciellt på högstadiet, sista veckorna innan sommarlovet är verkligen energisugande. Jaga elever som ska lämna in arbeten, avslutningsmiddag, träna på eventuella uppträdanden osv. Man blir så trött att man inte ens är fiskesugen på kvällarna, då förstår ni. Nu är allt detta avklarat och man kan andas in, andas ut. Som i låten "Gå och fiska" som vi mördade på skolavslutningen idag. Resultatet finns på Facebook.
Nu hägrar det efterlängtade sommarlovet då jag bokstavligt ska gå och fiska i mina nya kängor, ett par Patagonia Riverwalker.
De har fått goda lovord av andra användare, så det var läge att pröva ett par sådana då mina Simms håller på att ge upp. Framförallt den låga vikten kommer att passa mitt fiske.

söndag 10 juni 2012

Fjällfisket inlett

Fjällfisket är härmed inlett. Svett, rök i ögonen, kokkaffe och vakande öring var ingredienserna när jag igår fick chansen att provfiska ett vatten innan det öppnar.
Här några avtryck...






onsdag 6 juni 2012

Fiske, krokar, löpning, ny hemsida och mer fiske.

Mycket har hänt det senaste dygnet, kanske också beroende på att det blev en ledig dag mitt i veckan.

Igårkväll blev det en tur till Lilla Ån. Vattnet rinner på bra där nu. En öring, i stekpannemodell, var vad jag lyckades lura upp. Inte precis vad jag väntat mig. Kanske gör fisken som jag, väntar på lite varmare väder och kläckningar, innan de äe riktigt på hugget.

Jag behövde lite mer torrflugekrokar så jag vände mig till den lokale handlaren inne i stan, Karriz. Efter en snabb kommunikation via Facebook så landade de i min postlåda dagen efter. Det kan man kalla service. Tack Kari.

Min vän Per-Erik som driver bl a fiskecampen Ajvin Sijte har en ny hemsida ute, anariset.se. Om ni går in under fliken fiske så kan ni se att jag varit med och "konsultat" lite.

Denna dag startade med, efter den sedvanliga koppen kaffe, cirka 8 km tuff terränglöpning i rejäla uppförsbackar. Ett litet test för att se om jag är redo för fjällfisket i sommar. Det gick som planerat, nu så alla Hemlijokki....here I come.  Det var med sinnen på helspänn jag stack iväg, för igår hade en björhona med unge siktats längs min löprunda.

På eftermiddagen stack jag och Lillgrabben iväg för lite fiske. Eftersom det blåste för mycket på Ottsjön lät vi båtturen vara och åkte vidare mot Ån. Trots ett intensivt kastade med diverse drag så gick vi tomhänta, lite förvånande faktiskt.

Nu kanske läge för lite rast och vila, eller  ner till the Städet ?

lördag 2 juni 2012

Garanterat myggfritt

För en vecka sen stog jag och fiskade i t-shirt och svettades. Kvällens klädkod var fleecemössa och täckjacka. Och frös gjorde jag om fingrarna, då förstår ni hur vädret var.


Kallaste inledningen på juni de senaste 50 åren sade de på nyheterna.
På fiskefronten kan jag bara rapportera om en mindre öring under hela kvällen.
Ge mig värme.nu