torsdag 29 september 2011

Skalle Per ?

Vad får man om man blandar zonkerstrips, Gamakatsukrok och en Fish-Skull ? En Skalle Per ?



Visst finns det likheter med den gamle rövaren från Mattisborgen ?

tisdag 27 september 2011

Ugly nymphs

På hösten får de fula flugorna plats i flugasken. Här en nymf i modell större med mycket rörelse i, med hjälp av Senyo´s Shaggy Dub. Brukar ge utdelning på harr och öring.

söndag 25 september 2011

Nytt flugfiskemagasin

I början av december dyker ytterligare en flugfisketidning upp på markanden. Det är Fiskejournalen som ger ut Fly & Tie.

Upphovsmännen är inga mindre än Martin Falklind och Johan Klingberg, välkända i fiskesammanghang.
Frågan jag ställer mig är: Finns det en markand för ytterligare en renodlad flugfisketidning ? Sedan tidigare finns Flugfiske i Norden, Allt om Flugfiske och Flugfiskefeber. Jag tror att markanden är mättad och någon av dessa snart måste kasta in handduken. Frågan är bara, vem ?

måndag 19 september 2011

Fribindning ?

När man åker skidor fritt kan man kalla det friåkning. Om man binder flugor utan något speciellt mål utan bara testar nytt material och följer sin känsla, vad ska man kalla det ? Fribindning ? I vilket fall var det det jag gjorde ikväll, lekte med lite nytt zonkermaterial. Resultatet tror jag passar hr Lundkvist. Han verkar ha en förkärlek för mina oranga zonkers.

lördag 17 september 2011

Gamakatsu F314

Har investerat i några nya krokar, Gamakatsu F314. Perfekta att binda streamers på. Här är några i strl 6.

lördag 10 september 2011

Tjejdäng

Idag följde Lilltjejen med ut på Ottsjön. Gissa vem som kom hem med största fisken, och den enda ?

En öring på ca 1,2 kg fångad på en blå Conrad, vad annars.


Den avnjöts till middag tillsammans med egenodlad potatis och gräslök.

fredag 9 september 2011

Öppet arkiv

På SvT Play kan man nu se gamla program under rubriken Öppet arkiv. Bl a kan man se "Visst nappar det" och denna sköna och stillsamma naturfilm "Öringbäcken".

söndag 4 september 2011

Höstflugor

Har tråcklat ihop några flugor som gick bra förra hösten, från oktober och framåt. Några till mig själv och några lägger jag ut på Tradera. Vill ni buda så hittar ni dem här.
Ber om ursäkt för den dåliga bilden, likaså i några av de tidigare inläggen, men min kamera håller på att ge upp. Dags att sondera kameraterrängen.